Bio Skin Jetting

Deze unieke methode is gebaseerd op een simpele en doeltreffende procedure ‘subcision’ genaamd. De dermatologen Norman en David Orentreich (New York) ontwikkelden in 1991 subcision om littekens (vooral acne) en rimpels te verminderen.

Bekijk hier een filmpje.

Mardge Pascaud werkte nauw samen met dermatologen en andere deskundigen om deze methode verder uit te werken en aan te passen zodat het veilig en effectief toegepast kon worden door hoog opgeleide schoonheidsspecialisten. Eerst wordt een creme aangebracht die de huid minder gevoelig maakt. Met een micro-probe en speciale technieken wordt de rimpel als het ware losgemaakt en de huid direct onder de rimpel gestimuleerd in de vorming van nieuw bindweefsel met jonge collagene vezels. Er wordt dus niets ingespoten! Het nieuwe ‘eigen’ collageen vormt als het ware een kussentje dat de rimpel omhoog duwt.

Na de behandeling ziet u dat de behandelde rimpel of litteken een fijn rood streepje is dat volledig binnen enkele dagen verdwijnt. Dit rode streepje mag direct gecamoufleerd worden waardoor het niet storend is.

Rimpelcorrectie behandelingen met BioSkinJetting
Een indicatie voor het benodigde aantal behandelingen is afhankelijk van de leeftijd:

  • jonger dan 40 jaar: 2 tot 3 behandelingen is normaal gesproken genoeg, om de 14 dagen.
  • ouder dan 40 jaar: 5 tot maximaal 7 behandelingen, om de 14 dagen, mensen met een trager weefsel om de 3 weken.

Na de kuur moet minimaal 2 maanden rust worden genomen. In deze periode kan de huid volledig uitgenereren. Het resultaat blijft van 3 maanden tot 2 jaar.

Welke rimpels laten zich het best behandelen?

  • Moeilijk te behandelen rimpels zijn de zogenaamde sterke mimiekrimpels, zoals een sterke frons. Na behandeling drukt de normale mimiek deze rimpels er steeds weer in, wat het werk teniet doet.
  • Craquele lijntjes, vaak symptoom van een vochtarme huid en vaak niet diep, hebben genoeg aan een enkele (soms één) behandeling.
  • Fijne mimische rimpels, denk hierbij aan het voorhoofd maar ook aan de bovenlip (bij rokers) kunnen afhankelijk van de diepte en huidconditie in 3 tot 5 behandelingen zeer goed aangepakt worden.
  • Rimpels op het gelaat en decolleté zijn goed te behandelen. De halshuid laat zich beter door de L3 laser behandelen en met BioSkinSmoothing omdat deze behandelingen de huid ook strakker maken.

Een hulpmiddel om te kijken welke rimpels met deze methode kunnen worden aangepakt is hetvolgende: ga rechtop zitten en kijk naar uw rimpels, ga hierna plat liggen en alle rimpels die nu niet meer zichtbaar zijn, vinden hun oorzaak in verslapping en kunnen dus NIET met BioSkinJetting worden gecorrigeerd.